De vlindertheorie

2

Aan het begin van wat een lange, saaie zomer lijkt te worden, besluiten hartsvriendinnen Lien en Linn een weddenschap af te sluiten. Gespreid over een week zullen ze elkaar drie opdrachten geven. Wie die opdrachten het best kan uitvoeren, mag uitgaan met de jongen op wie ze allebei een oogje hebben. Het wordt het begin van een week waarin de twee meisjes voortdurend wankelen op de broze grens tussen aantrekken en afstoten die hun vriendschap zo kenmerkt. En wat gebeurt er als je uiteindelijk toch valt?

Een aangrijpend verhaal over een uit de hand gelopen weddenschap en een vriendschap in haar mooie en minder mooie momenten. Met dit rustig opgebouwde en sterk geschreven verhaal sleept Tine Bergen de lezer helemaal mee.

Ze was dwars door al mijn barrières gebroken, had moeiteloos mijn verdedigingen ontmanteld en toegeslagen waar het verdomde zeer deed. Ze was mijn beste vriendin en toch had ze dat gedaan. Ze had het ook alleen maar kunnen doen omdat ze mijn beste vriendin was. Op dat moment kon ik maar aan één ding denken. Ik zou haar minstens evenveel pijn doen. Als het kon meer.

Eerste zin(nen):
“Hoe is het zover kunnen komen?”
Dat is het enige wat mama zegt terwijl ze in de zak van haar jasje naar haar sigaretten zoekt.

Clavis, 2010

Er zijn nog geen reacties. Als eerste een reactie geven?

REACTIE TOEVOEGEN