Merg

1

Wanneer ze voor het eerst haar dochter in haar armen heeft, weet Mira: vanaf nu wordt alles anders. Meer nog: vanaf nu moet alles anders. Dus Mira praat. Eindelijk. Ze vertelt haar dochter over de lijnen, telkens meer, op de armen van haar grootmoeder. Over de gave van haar overgrootmoeder om alleen te zien wat er is. Over de ruzies die jaren later nog door je hoofd en je lijf spoken. Over de twijfels, de spijt, de verwachtingen, de teleurstellingen en het hopen, telkens weer, tegen beter weten in. Over de prijs die het kost om deel te zijn van een geheel.
Laag na laag stript Mira weg. Ze wil de botten bloot. Maar hoe doe je dat, praten over wat niet gezegd kan worden? En wat is de prijs die je daarvoor moet betalen?

Een verhaal dat toont hoe bloed kan binden maar ook breken.

 

Eerste zinnen:
Ik vertel. Over de drive van gewone mensen. Over de inzichten van bijzondere mensen. Over de vreugde en pijn van alle mensen. Ik vertel verhalen die echt gebeurd zijn en verhalen die verzonnen zijn. Korte en lange verhalen. Verhalen voor kinderen. Verhalen voor volwassenen. Verhalen voor wie niet wil geloven. Verhalen voor wie moet geloven.
Iedereen en alles heeft een verhaal, de kunst is alleen het te vinden. Het is mijn kunst. Ik verdien er mijn brood mee.
En nu vertel ik dit verhaal. Mijn verhaal. Ons verhaal. Jouw verhaal? Een verhaal dat voorbij vlees, bloed en bot wil gaan, tot dat wat diep vanbinnen verborgen zit en je er maar heel langzaam uitgezogen krijgt.
Ik zal spijt hebben en kwaad zijn op mezelf en me afvragen waar ik aan begonnen ben. En ik zal niet de enige zijn.
Maar toch doe ik het, want verhalen dienen om verteld te worden. En er is lang genoeg gezwegen.

 

Uitgeverij Vrijdag, 2018

  1. Prachtig !!!!! zoveel kracht, zoveel leven ……
    je woorden hebben mij enorm aangegrepen , dit is levenskunst !

    mien de winter http://www.dewintermien.wordpress.com

REACTIE TOEVOEGEN