Onderbuik (Het College 1)

2

Ik staarde naar mijn handen, strak rond het tafelblad geklemd. Ik wist niet dat ik zo kon haten. Ik klampte me vast aan dat gevoel. Staarde naar de wond aan de binnenkant van mijn arm. Dit keer, eindelijk, zouden de zaken niet gaan zoals dat voor mij beslist werd. Dit keer zou ik beslissen wat er in mijn leven gebeurde.

We hadden hier niet moeten zitten. Ik had dit kunnen voorkomen. Ik had anders en beter moeten kiezen. Maar toen ik eerdere keuzes maakte, had ik geen idee dat het tot dit zou leiden, tot deze keuze. Zal ik ooit stoppen met me alleen al daarover schuldig te voelen? Ik had beter moeten luisteren. Niet alleen naar wat er gezegd werd, maar vooral naar wat gezwegen werd. En nu zit ik hier en zwijg uit alle macht, in de hoop dat jij het dan misschien verstaat.

Tine Bergen (1981) woont met man, kat en kinderen in het Leuvense. Ze houdt van verhalen. Ze luistert als journalist graag naar de verhalen van anderen, maar ze verzint ze ook graag zelf voor haar boeken. Ze leest liefst spannende verhalen en wil met Het college een reeks maken voor fans van psychologische thrillers.

 

Eerste zin(nen):
Nee! Geen sprake van dat ik dat ga doen!
Dat zeg je nu.
Nooit!
Zeg nooit ‘nooit’.
NOOIT! Nooit van mijn leven doe ik dat.
Denk er maar eens over na.
Ik hoef niet na te denken.
Over hoe je het gaat doen.
No way.
Want je gaat het doen.

Bakermat, 2017

 

De lesmap van Onderbuik vind je hier. De covers die erbij horen, vind je hier.

Er zijn nog geen reacties. Als eerste een reactie geven?

REACTIE TOEVOEGEN