Als Lodes vader de kast onder de oude trap afbreekt, blijkt dat daar al die tijd een spook woonde. Dat spook luistert naar de naam Roger en heeft nu zijn intrek genomen in Lodes kleerkast. Lode is in de wolken: niet iedereen kan zeggen dat hij een huisspook heeft. Al snel blijkt echter dat Roger niet de makkelijkste gast is. Hij kan trots en nukkig doen en is erg gesteld op zijn rust.
Als de moestuinklas in Lodes school het mikpunt wordt van vandalenstreken en Lode als verdachte aangeduid wordt, besluit hij om de hulp van zijn huisspook in te roepen. Lukt het dit bijzondere speurdersduo om de daders te ontmaskeren?

Mijn eerste kinderboek! Voor iedereen vanaf negen jaar die houdt van een spannend en grappig verhaal.

Ben jij ook een speurder? 

Vanaf de paasvakantie komt Roger ook in Aarschot en Holsbeek spoken. Hij is namelijk bloemzaadjes kwijtgeraakt in de moestuin en die wil hij terug.
Tijdens een wandeling los je tien opdrachten op. Elke opdracht geeft je informatie die je kan markeren op het moestuinplan dat je krijgt. Zo kom je te weten waar de bloemzaadjes in de moestuin liggen.
Voor alle info over de wandelingen kan je terecht bij de bibliotheek van Aarschot en de toeristische dienst van Aarschot en de bibliotheek van Holsbeek, waar de wandelingen ook vertrekken en eindigen.

Print je graag zelf af?

Dat kan hier voor Aarschot!
Dat kan hier voor Holsbeek!

Volg je de wandeling in Aarschot graag online met je telefoon? Dat kan hier!

Wie zijn ingevulde moestuinplan terug binnenbrengt bij de bibliotheek of toeristische dienst, krijgt een bladwijzer met bloemzaadjes om in je eigen moestuin te planten. Op het einde van de zomer wordt onder alle deelnemers ook een gesigneerd exemplaar van het boek verloot. Aan dat laatste kan je ook online deelnemen door een foto van je ingevulde moestuinplan te mailen naar tine@tinebergen.be

Online escaperoom
De konijnen van de moestuinklas zijn ontsnapt! Help jij Lode en Roger om ze terug te vinden?
Het ideale spel om thuis op een regenachtige dag te spelen! Alle info over de online escaperoom van de spookspeurders kan je hier terugvinden.